UGC AL VANAF €59 / VIDEO

5 manieren om online geld te verdienen

Zelf bepalen wanneer je werkt, lekker vanuit huis aan de slag en eigen baas zijn. Het zijn alle voordelen van online je eigen geld verdienen. Inspiratie nodig hoe je dat kunt doen? Lees dan dit blog!

1. Word UGC creator

Voor veel bedrijven is het inzetten van UGC (User Generated Content) een onderdeel van hun marketing strategie. Ben jij op de hoogte van de laatste trends op TikTok, Instagram en Snapchat en ben je creatief? Dan is dit een super leuke manier om geld te verdienen! Een voordeel is dat je als UGC creator zelf geen groot online bereik nodig hebt. Je kunt makkelijk via Hyred aan de slag gaan.

2. Affiliate marketing

Heb je wel veel volgers of een goed bezochte website? Dan is affiliate marketing iets voor jou. Affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij je een product van een ander aanbeveelt en in ruil daarvoor een beloning krijgt. Je doet dit bijvoorbeeld via social media of via je eigen website. Aan iedere affiliate is een eigen link gekoppeld waardoor de eigenaar van het product of de dienst kan zien of de klant daadwerkelijk via jou is binnengekomen. Wordt er via jouw persoonlijke link iets gekocht, gedownload of besteld? Dan ontvang jij daar een commissie voor.

3. Word een freelancer

Het werk als een freelancer begint bij het inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Vervolgens ga je jouw uurtarief bepalen. Dit tarief is gebaseerd op de hoogte van je investeringen, daarnaast bepaal je hoeveel jouw vakkennis waard is en kijk je naar welk uurtarief concurrenten hanteren. Wanneer je deze zaken op orde hebt kan het freelancen beginnen. Freelancen kan in veel vakgebieden, ga hierbij na waar jij goed in bent én wat je leuk vindt!

4. Geef online les

Ben jij erg goed in wiskunde of heb je een echte talenknobbel? Dan kan je studenten helpen door online bijles te geven. Je bepaalt zelf in welk vakgebied je bijles wil geven en wanneer je wil werken. Zo kan je makkelijk en flexibel geld verdienen naast bijvoorbeeld je vaste baan. Er zijn veel online platformen die de connectie tussen student en bijlesdocent aanbieden, zoals Mr Chadd.

5. Een eigen webshop starten

Het starten van een eigen webshop is natuurlijk ook een manier om geld te verdienen. Dit kan natuurlijk als side hustle, maar je kan het ook wat groter aanpakken. We snappen dat het in beide situaties misschien lastig is hoe je hiermee moet beginnen. Daarom leggen we de belangrijkste dingen uit in de onderstaande 6 stappen.

1. Vind een niche

Veel markten in de e-commerce zijn al verzadigd en er is veel concurrentie. Toch is het mogelijk om je te onderscheiden! Ga op onderzoek uit: waarmee wil jij je geld verdienen, wat wil je verkopen, waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Is het een product of dienst? Ga je je eigen producten dan zelf maken? Of wil je bij een groothandel of leverancier inkopen? Wellicht past dropshipping wel bij jou?

We know, het zijn veel lastige vragen maar de mensen van Mijnwebwinkel helpen je hier graag bij! Geef je business vorm met behulp van de handige én leuke Mijnwebwinkel business template.

2. Schrijf je in bij de KVK

Misschien schrikt dit onderdeel je wel een beetje af, maar als je voor jezelf gaat beginnen is het belangrijk dat je voldoet aan de wet- en regelgeving. Zodra je daadwerkelijk iets online verkoopt, ben je in de meeste gevallen namelijk verplicht je in te schrijven in het register van de Kamer van Koophandel (KvK) en bij de belastingdienst. Als je je webshop aanmaakt, is het nog niet meteen noodzakelijk om je in te schrijven. Je kunt je webwinkel nog even gesloten laten tijdens je opstartfase en pas openen voor bezoekers als alles rond is.

3. Bouw je webshop

De volgende stap is het ‘bouwen’ van je webshop. Dat klinkt misschien heel ingewikkeld, maar met behulp van Mijnwebwinkel is het bouwen van een webshop a-piece-of-cake. Zelfs je domeinnaam kan je via Mijnwebwinkel aanmaken. Je start je eigen webshop bij Mijnwebwinkel al vanaf €20,- per maand.

4. Online marketing en promotie

Wil je een succesvolle webshop? Dan is goede online marketing en promotie een must. Er zijn verschillende manieren om je webshop onder de aandacht te brengen bij je doelgroep. Denk aan het creëren van waardevolle content op je website, het adverteren op social media, het schrijven van een inspirerende nieuwsbrief en het werken met UGC creators.

5. Klantenservice en feedback

Tevreden klanten zijn super belangrijk voor je bedrijf en dit kan zorgen voor positieve mond-tot-mondreclame. Zorg er daarom voor dat je een goede klantenservice biedt en dat je goed bereikbaar bent voor eventuele problemen zodat deze snel kunnen worden opgelost.

Een goed bereikbaar telefoonnummer en e-mailadres zijn daarom een must op je website. Ook kan je ervoor kiezen om te werken met een reviewsysteem. Dat zorgt voor meer vertrouwen bij nieuwe klanten.